NYHETER

2016  
 
14.12.16 Gullmedalje

Galleri Pingvin mottok idag følgende informasjon om Ekatherina S. (tyst-russisk ekspresjonis) og Eva Joensen (dansk surrealist): …… have received the Gold Madail Award for their professional work as artists from Forum Europa 2001 in the Westin Palace in Madrid, Spain”.
Imponerende.
Dessuten hyggelig at de begge hører blant våre faste kunstnere gjennom en årrekke.
Vi bare nevner det . . .

25.11.16 Silvia Papas

Silvia Papas er etter vår mening en av de største innen segmentet pop-art. Tydligvis er andre av samme oppfatning. Hun er nå representert både på Art fair Strasbourg i Frankrike og Art fair Padova i Italia. Å bli antatt til slike utstillinger er ikke alle forunt – for å si det enkelt. Bilder fra begivenhetene – trykk her

31.08.16 Elling Reitan

Elling Reitan var innom – brun, slank og blid.
Jeg forstår hvorfor. Han har feriert/arbeidet
i Marbella, Spania og spilt seg ned til å bli
single-handycap’er i golf!
Gratulerer.
En annen og minst like god grunn til å være blid er hva som skal skje i Miami, USA i desember. På den store kunstmessen “Art spectrum Miami” skal Artblend Gallery presentere 2 Reitan-malerier.
På den andre store kunstmessen, “Concept Art Miami”, skal det kjente Ashok Jain Gallery presenter hele 10 av Elling Reitans arbeider.
Igjen – gratulerer.
Den 29. oktober åpner årets store Elling Reitan
utstilling i Galleri Pingvin. Utstillingen heter
“Allegori over Kvinnens Omskiftelighet” og
omfatter ca 15 oljemalerier (for salg)
Mange gleder seg!

10.06.16 Elling Reitan

På den store og viktige art fair “Art New York” presenterte Jain Maranuchi Gallery 5 arbeider av Elling Reitan. Alle ble solgt. Hyggelig. Men – det viktige var hvem som kjøpte.
Sackler-familien kjøpte alt!
Sackler-familien hører blant verdens største kunstsamlere. De hadde på forhånd et arbeide av Reitan, nå har de 6 !!!
Meget interessant.

02.05.16 Elling Reitan

Påny er det solgt et Elling Reitan maleri i USA på Heritage Auction (ha.com). Arbeidet heter “Recling Madonna” og måler 97cm x 84cm. Tilslager var på 23.750 dollar, tilsvarende 194.750 kr. Interessant !

2015  
 
14.11.15 Elling Reitan

Heritage Auction er verdens største auksjonshus og det 3. største innen segmentet kunst (etter Sotherby og Christie). Den 14.11.15 ble det solgt et oljemaleri av Elling Reitan, “Red Procession”, 98cm x 79cm, for 22.500 dollar, dvs 185.000 kr. Nettsiden til auksjonshuset er ha.com

24.10.15 Elling Reitan

“Nordic Noir” er navnet på årets store Reitan utstilling i Norge – selvfølgelig i Galleri Pingvin da vi er hans hovedgalleri. Foruten malerier viser kunstneren op-art, kuber, skulpturer og grafikk.

07.10.15 Elling Reitan

Norges internasjonale kolorist har aldri vært omsatt på noen internasjonal auksjon. Det fins således ingen referanser fra det store annenhåndsmarkedet. Arbeidene hans befinner seg akkurat der de bør være – nemlig på private eller offentlige veger. Men – nå har noen levert inn et maleri til Heritage Auctions. Bare å bli antatt på USA’s 3. største auksjon er en fjær i hatten. Auksjonen avsluttes 14. november. På samme auksjon er det innlevert flere arbeider av Andy Warhol og Damian Hirst.

19.06.15 Ekatherina S.

Vi fikk nettopp informasjon fra Ekatherina. Den 24. oktober åpner hun sin fotokunstutstilling “Dance on the Earth” i Mymicro Gallery i Milano i Italia. Den 5. november har hun separatutstilling i Gallery Art. Nou. Mil. Lenniin i Barcelona i Spania. All hennes kunst er fyllt av positiv energi – akkurat som kunstneren selv.

23.03.15 Ekatherina S.

Ekatherina lever et mildt sagt hektisk kunstnerliv. Hun har idag returnert fra Japan, hvor hundeltar med arbeider på kollektivutstillingen “Indipendent Exhibition” i museet National Art Center Tokyo. Utstillingen skal senere flyttes til Municipa lMuseum i Kyoto. I april og mai skal hun vise sin kunst i Art Beijing i China og i Museum Gustavo de Maetzu i Navarra i Spania. Senere på våren viser hun sin fotokunst i Ashok Jain Galley i New York. Som sagt – rimelig hektisk.

13.02.15 Ekatherina S.

Vi (Galleri Pingvin) har nettopp hatt en prat med Ekatherina S. Hun sprudlet, som vanlig, over av entusiasme og positiv energi. Grunnen denne gang var åpningen av hennes nåværende New York utstilling i Ashok Jain Gallery – et meget trendy galleri i Low East Side, Downtown, New York, USA. Utstillingen heter “Rising to the stars” og omfatter nye malerier , samt de astrologiske silketrykkene “The Zodiac Signs”. Mye folk, god stemning og bra salg. For å si det sånn – det forbauser oss ikke.
Web-adressen til galleriet er: www.ashokjaingallery.com/

04.02.15 Elling Reitan

Igjen – det er så hyggelig at beskjedene mennesker, som ikke har som hovedmål å bli kjendis og rik, men rett og slett bli god på det de driver med, kan få oppmerksomhet og anerkjennelse. I Elling Reitan’s tilfelle er det å skape gode kunstverk. Og nå – 5 siders omtale i det meget viktige amerikanske kunstmagasinet S.L.A.M.Magasin. Ikke nok med det – han er “Cover Artist”, d.v.s. han pryder hele forsiden av magasinet. Vi gratulerer. Vel fortjent honnør til Skandinavien’s store kolorist. Web-adressen til magasinet er: www.ArtSLAMmag.com

2014  
 
17.12.14 Birgit Lendal Beek

Vår fantastiske danske skulpturkunstner
gjør stor suksess i Danmark og internasjonalt.
Det siste er at hun, som en av 10 keramikere
fra hele verden, er antatt til Biennale de la
Cèramique à Andenne i Belgia.
Gratulerer. Galleri Pingvin er stolte av å være
kunstnerens representant i Norge.

23.11.14 Ekatherina S.

Hadde vernissage på utstillingen
“De 12 Kinesiske Årene” her i
Galleri Pingvin igår, 22.11.14.
Det ble solgt kunst for kr 1.320.000
Business as usual.

17.11.14 Elling Reitan

Det store, velrenommerte New York galleriet, Westwood Gallery, skal presentere arbeider
av Elling Reitan på Art Miami (åpner 5.des).
Lykke til.

12.11.14 Ekatherina S.

På telefon fra New York forteller Ekatherina
at hun er invitert til kollektiv-utstilling i et
museum i Tokyo og et museum i Kyoto.
Topp-kunstnere fra hele verden kommer.
Ekatherina S. har takket ja begge steder.
Museumsutstillinger i godt selskap er
ikke det verste.

05.11.14 Ekatherina S.

Meget aktiv høst for Ekatherina S. 23.-26. okt.
presenteres hun på Art Fair Cologne i Tyskland
av det Barcelona baserte Art Nou Mil.lenni Gallery. 5.-9. nov. presenteres hun på Photissima Turin i Italia av Ashok Jain Gallery fra New York, USA
Og endelig – 22.november har hun vernissage i
Galleri Pingvin på  separat-utstillingen
 “De 12 Kinesiske År”

20.10.14 Elling Reitan

Norges store, internasjonale kolorist har
det travelt om dagen. I sommer har han
hatt 2 salgsutstillinger på Vestlandet.
Begge med godt besøk og salg.
20. nov. åpner han utstilling i Galleri Gulden.
22. nov. (2 dager senere) deltar han på en
kollektiv-utstilling på Solli Brug – sammen
med bl.a. Ari Behn og Unni Askeland.
Av andre nyheter kan nevnes en stor
dekorasjonsjobb  for Sparebank 1 på Oppdal.
Det er tydeligvis mange som ønsker en
bit av Elling Reitan. Det forstår vi godt.
Galleri Pingvin har samarbeidet  med ham
i snart 20 år – og skal fortsette med det

2013  
 
11.04.13 Elling Reitan

Elling Reitan skal til Hong Kong, det vil si – Elling skal være med på den store, årlige kunstmessen med 6 malerier, samt endel grafikk. Kunstmessen i Hong Kong åpner den 20.5.13. og Elling presenteres av det amerikanske galleriet Jaine Maronouchi gallery.

07.03.13 Silvia Papas

Gratulerer (igjen)
Det meget velrenommerte spanske galleriet
Sand arte galeria, beliggende sentralt i Madrid, er begeistret for Silvia’s kunst og akter å vise henne frem på Art Fair London. Mer om hennes galleri i Spania finner du på: www.galeriastandarte.com

21.01.13 Jarle Rosseland

Jarle har avholdt mer enn 300 internasjonale utstillinger, hvorav 27 av dem i nasjonal-gallerier. Nå går turen til Kyoto i Japan, til det velrenommerte Shibunkaku Gallery (etblert i 1937) Åpning av utstillingen er 14.februar. For detaljer: www.shibunkaku.co.jp. Vi ønsker lykke til og er fornøyd med å være denne flotte kunstnerens representant her i Oslo

18.01.13 Ekatherina S.

Hun gjorde suksess på Art Fair Basel Miami. Det “viktigste”, som skjedde var at søstrene Natalia og Natasja Kolodzei likte det de så. Koldzei-familien er Russlands største samler av russisk samtidskunst og bestyrer en stor “Foundation”, som vises på store museer rundt om i verden. De arbeider som kuratorer og samarbeider bl.a. med Guggenheim museet og Art Fair London (Sachi). Kolodzei søstrene kjøpte flere av fotomaleriene til Ekatherina S., som derved er representert i denne viktige samlingen. Og – ikke nok med det – Ekatherina blir representert med disse bildene på “Concerning the Spiritual in the Russian Art 1965 – 2011”. Neste stoppested for denne fantastiske utstillinge på museet i Minneapolis, USA 26.1 – 9.6.13. Vi gratulerer og er, som tidligere, meget fornøyd og stolt over å være hennes representant for de 5 nordiske land (siden 1999 – 14 år)

12.01.13 Silvia Papas

Da Silvia var representert på Art Fair Madrid i fjor (2012) kom hun i kontakt med en dame, som likte det hun så. Det ble utvekslet e-post-adresser osv. Nå har damen tatt kontakt påny. Det viser seg å være Luz Botero, niesen til den verdenskjente kunstmaleren Fernando Botero. Luz er den i Botero-dynastiet, som tar seg av kultur og kunst. Familien er svært innflytelsesrik. Nå har Luz Botero organisert det slik at Silvia Papas blir representert på Biennale Panama 2013 i april og – alle kostnader (transport av kunst, reise og opphold for Silvia) betales av Botero-familien. Det må være en fantastisk anerkjennelse. Vi synes ganske enkelt at det er kjempehyggelig og – vi er litt stollte av å være hennes representant for Norden (siden år 2000 = 13 år)

08.01.13 Elling Reitan

Galleri Pingvin har likt arbeidene til
Elling Reitan i mange år. Siden 1995
har vi vært hans hovedgalleri.
I en årrekke har vi tillatt oss å påstå
at Reitan’s kunst er på høyt internasjonalt
nivå. Kolorismen hans er fantastisk.

At Westwood Gallery på Manhattan i
New York nå fronter Elling på Art Miami
sammen med Andy Warhol, Willelm de
Kooning og et imponerende knippe med
andre “hot-shots”, forbauser oss ikke,
men det gleder oss enormt.

For ordens skyld: Westwood Gallery er
et av de største og mest respekterte
galleriene i New York – spesialister bl.a.
på nettopp Andy Warhol og andre store
samtidskunstnere.
Art Miami er den største, årlige art-fair
i Amerika. Her kommer oligarker, arabiske
sjeiker, museums-direktører og -kuratorer
osv fra hele verden.

Les mer på Gallery Westwood sin side her.

07.01.13 Tore Hogstvedt
Tore er blitt intervjuet av den kjente amerikanske kunstkritikeren Michael K. Corbin i WIBC News. Tore er også med i “106 superhot artists for 2013”. Imponerende og hyggelig.
2012  
 
07.11.12 Ekatherina S.
Paragon Gallery er et av de største og mest velrenommerte gallerier i Florida, beliggende i det beste galleridistriktet i Miami. I desember arrangeres en stor presentasjon av Ekatherina’s kunst – både i selve galleriet og på Art Basel Miami.

29.10.12


Elling Reitan

Art Basel Miami er den store årlige art fair i USA. Hit kommer samlere, investorer, museums direktører osv fra hele verden for å se og kjøpe. Westwood Gallery NYC er et av de toneangivende galleriene i New York og presenterer hvert år kunst i verdensklasse. I år står følgende kunstnere på “menyen”: Andy Warhol, Will Insley, Elling Reitan !!!!, Cy Twomby, Charles Hinman, Robert Ryman, Wilhelm de Kooning, John Giorno, Gerald Laing, Douglas Kirkland, Lucien Clergue, Michael Des Rosiers og Peter Shaindlin. Man må kunne si at Elling er tatt opp i det gode selskap !!! Vi gratulerer og gleder oss over at det er flere enn oss, som mener at Elling Reitan er en stor kunstner. Art Miami starter den 5.desember.

10.08.12 Elling Reitan
1. september åpner en stor utstilling i
Beijing, Kina, i National Inheritance Gallery, Building A, Redwood Museum, Beijing.
05.08.12 Ekatherina S.
Gallery Fine Art Firm er et stort galleri i Louisville i Kentucky i USA. De åpner en Ekatherina S. utstilling i desember 2012.
01.08.12 Elling Reitan
Elling har utsmykket Olavsgård hotell med
i alt 6 malerier. Tematikken er hentet fra Hamsunds “Victoria”
02.02.12 Jarle Rosseland
Jarle er nettopp hjemkommet fra Island, hvor
han holder på med et 6 meter stort kors, som
skal plasseres foran kirken på Reykholt, samt
et tilsvarende i form av av altertavle. Dette er
hjemsredet til Snorre. Ferdigstillelse til Olsok
messen.
Jarle hadde møte med representanter fra
museet i Chicago om en bok han og de
arbeider med. Den kommer ut på Metropolitan
Art Press og blir på 240 sider. Et stort og
ærefullt prosjekt. Gratulerer.
02.02.12 Ekatherina S.
Ekatherina har gjort avtale med
“30 Works Gallery” i Køln i Tyskland.
30 Works Gallery er et av de mest tone-
angivende og velrenommerte gallerier
i Køln. 6 store utstillingsrom midt i det beste
galleristrøket. Det er planlagt stor separat-
utstilling av Ekatherina’s arbeider.
Dato og navn på utstillingen er 15.sept. 2012
og ”Unity – Past and Future”. Vi gratulerer og
føler oss sikre på at hun har suksess.
 website: www.30works.de,
 Direktør: Gerhard Margaritis
06.01.12 Ekatherina S.
”Russian Year in Italy”.
Viktig kultur-utveksling mello Russland og
Italia på Nasjonalgalleri-nivå. Dr. Joseph
Kiblitsky, en av verdens mest kjente kuratorer
og ditto italienske kolleger har plukket på
øverste hylle blant russiske kunstnere, og
Ekatherina S. er, som vanlig, en av dem
Stor åpnings-suksess i Palazzo Forma i Napoli.
Etter endt utstilling her flyttes dem til Roma.
Vi er lovet en utstillingskatalog – og gleder
oss. Ekatherina S. er fantastisk og Galleri
Pingvin er stolte over å være hennes
representant for Norden siden 1998.
2011  
 
23.09.11 Tom Erik Andersen

En drøm gikk i oppfyllelse. Tom Erik fikk
oppdraget å dekorere Hotel Ambassadør
i Drammen. Et fantastisk hotell med 274
rom, 2 store konferansesaler osv,osv.
Grafikk på rommene, malerier de offentlige
områdene. Tom Erik får en permanent
utstilling i en stor og elegant bygning i sin
egen hjmby.
Gratulerer. Vel fortjent.

01.07.11 Ekatherina S.

Ostrale’011 er en stor kultur-messe i Dresden i Tyskland. Årlig arragement, som trekker hundretusnervis av besøkende. Stor prestisje å få delta. Kunstnere fra hele verden stiller ut. Ekatherina er med. Hun søkte ikke – hun ble invitert !! Vi er stolt av henne.

15.06.11 Silvia Papas

Deltagelse ved den prestisjetunge,
årlige kunstutstillingen i Valensia i
Spania juni – august med flere
arbeider. Fin respons blant publikum
og presse. Årets utstilling het:
RodArt – sala de exposiciones Atarazanas

juni-aug Silvia Papas
“RodArt” er navnet på årets store art fair i Valencia, Spania. Silvia Papas stiller ut, med støtte fra italiensk kulturdepartement. Hun er kjempefornøyd med responsen, både fra publikum (salget) og omtalen (media).
05.05.11 Silvia Papas
Deltagelse ved ”Parallelaktion Kunst”
Arrangement i ”Kunstraum der
Ringstrassen Galerien” i Wien.
Solgte (som vanlig) alle bildene.
17.02.11 Silvia Papas

Deltok på Art Fair Madrid, Spania,
”FLECHA 2010” Madrid
Arturo Soria Plaza,
med støtte fra Italias Kulturdepartement.

13.01.11 Ekatherina S.

Åpnet utstilling i Ana Tzarev Galery
på Manhattan i New York. Galleriet
har 21 ansatte og ca 1.000 kvm.
Utstillingen het ”Unity – Life and Death”
og besto av fotomalerier med motiver
fra Maya kulturen og  –  sivilisasjonen.
500 samlere, museumsmennesker og
kuratorer deltok på storstilt åpning.
Galleriet: www.anatzarev.com

10.01.11 Silvia Papas

Silvia ringte oss og informerte om sin
deltagelse ved årets Venezia biennale
(juni – november  2011)

Dato Kunstner
 
2010  
Under utarbeidelse
06.11.10 Silvia Papas
Utstilling i “Akropolis Arte” (Brecia/Verona i Italia) Dette er et av hennes hovedgallerier.
okt – nov Ekatherina S.
Deltok på salgsutstillingen i Louvre
okt – nov Silva Papas
Deltok på salgsutstillingen i Louvre

2009

   
20.04.09 Ekatherina S

Den nye biografien om Ekatherina –
”Ekatherina S., her life and visions” ble presentert av forlaget Palace Edition på den store London International Book Fair. Professor Joseph Kiblitski, kurator ved Russisk Nasjonalgalleri, presenterte boken og var så fornøyd med responsen at han har bestemt at biografien også skal presenteres ved Frankfurter Book Fair.

24.03.09 Elling Reitan

Suksess-full salgsutstilling i Bangalore i India, i det velrenommerte galleriet Gallery Time & Space. Solgte bra og fikk fin pressedekning. Galleristen vil ha ny salgs-utstilling senere.

12.03.09 Elling Reitan
Innkjøpt med 2 objekter av  Oslo Tinghus.
07.03.09 Silvia Papas

Salgsutstillingen ”Rapport fra idag – 2009.”
Som alltid var Papasutstillingen bra besøkt og med 82% salg av utstillingen, kan man ikke klage i disse ulvetider. Silvia var syk og var derfor ikke tilstede, men har lovet et Oslo-besøk i forbindelse med museumsutstillingen i Gøteborg i september. Hun har dessuten antydet at hun skal lage 3 nye grafiske arbeider. Vi gleder oss!

31.01.09 Ekatherina S

Salgsutstillingen ”Connections”. Kjempesuksess! 85% av maleriene ble solgt, samt en mengde grafikk.
Ingen mediadekning var et skår i gleden.
Utstillingen het ”Connections”

21.01.09 Elling Reitan
Nasjonalbiblioteket ba om 5 eksemplarer av katalogen: “På sporet av den tapte horisont”.
14.01.09 Ekatherina S
Off. Innkjøp. Barne-, Ungdoms- og Familie-etaten kjøpte 5 av Ekatherinas arbeider.
2008    
30.05.08  Ekatherina S.

Ekatherina S. har vært i Jerusalem i 2 uker. Her
har hun funnet masse ”unity” og kjærlighet.
Nå har hun satt igang med et nytt prosjekt –
  ”Unity: Jerusalem” , til inntekt for fredsarbeid i  Jerusalem. Du kan lese om prosjektet på
www.unityjerusalem.com. Med seg på teamet
har Ekatherina ressurspersoner som ex-president Simon Peres (Nobels Fredspris i 1994) og ex-president Michael Gorbatschov (Nobels Fredspris i 1990), samt 2 av verdens største kunst- magasiner – Art News og NY Art Magazine. I tillegg kommer støtte fra UBS bank og Air France. Vi beundrer dette uselviske multigeniet og er stolte over å være hennes representant for Norden.

28.05.08 Elling Reitan

Utstilling i Galleri Grønneset. Det ble solgt kunst
   for mer enn NOK 750.000 åpningsweekenden. Vi gratulerer. Stor reportasje i Adresseavisa.
Mange liker Elling Reitans kunst. Fantastiske farger                                              

28.04.08  Silvia Papas

”Rapport fra idag – 2008” hadde vernissage 26.4. Fantastisk (forventet) respons. Silvia er i verdens-klasse. Med sine 39 år har hun mye ugjort. Vi i GP er stolte over å få være hennes representant for de 5 nordiske landene (siden 2001). Fikk du ikke med deg utstillingen – kan du se den under ”Utstillinger”        

21.04.08      Galleri Pingvin 

Art Nordic ble en fin opplevelse. På åpningen
(vernissagen) ble Ekatherina S. intervjuet på
podiet i 20 minutter av Sveriges mest kjente og
populære konfansier, Ingvar Oldsberg.
Alle de 3 pingvinkunstnerne fikk betydelig positiv respons. Vi er fornøyd. 

03.03.08   Galleri Pingvin 

Art Nordic, årets store kunstmesse i Sverige, avholdes 17.,18., 19. og 20. april. Galleri Pingvin skal ha en stor stand (3m x 16m) og kommer til å presentere våre 3 topp-kunstnere: Silvia Papas, Ekatherina S. og Elling Reitan.
Vi gleder oss.

03.03.08 Elling Reitan

Den 10. april åpner han utstillingen ”Apocalyse 2008” i det velrenommerte London galleriet Westbrook gallery.

Maleri og grafikk. Ole Gunnar Solskjær og  David Beckham har begge marerier av
Reitan og er invitert til åpningen. Spennende å se om de kommer.

08.01.08   Ekatherina S

India neste !
Gallery Studio Vasant – den 22. januar 2008.
Museum Lalit Kala – den 24. januar 2008.
Vi snakker om galleri-utstilling i et av New
Dehli’s fineste gallerier, samt museums-
utstilling i India’s viktigste samtidsmuseum.
Museum Lalit Kala i New Dehli ble grunnlagt   av den første statsminister i et selvstendig
India  – Mr. Pt. Jawaharlal Nehru.

08.01.08 Elling Reitan

Elling melder at han skal være opera-utstiller i
Kristiansund i forbindelse med Operafestivalen i februar 2008

2007

   
05.12.07.  Elling Reitan

Art Miami er i år slått sammen med Art Fair Basel
og er dermed årets viktigste kunstmesse.
Her har de mektigste galleriene i verden stands
hvor de presenterer sine viktigste kunstnere.     
Og – her kommer de største samlerne   
fra hele kloden for å supplere sine samlinger.
Det prestisjetunge og velrenommerte New York Galleriet Westwood Gallery på Broadway har spesialisert seg på Andy Warhol, Roy Lichtenstein
og Jean-Michel Basquiat.

Disse tre verdenskunstnerne presenteres på Westwood Gallery’s stand sammen med –  
Elling Reitan fra Trondheim i Norge !
Vi er stolte av å være Elling Reitans hovedgalleri.

24.11.07.  Ekatherina S.

Åpnet sin fotomaleri-utstilling ”Mystery of woman” i Imperial City Art Museum i Beijing. Kjøpt inn av museet og Det kinesiske Kommunistpartiet.

16.11.07.  Silvia Papas

Innkjøpt av Fornyings- og Administasjons Departementet med 2 arbeider. Stor ære for en utenlandsk kunstner.